Konu: "Oturan da oynayan da Fenerbahçelidir" Çarş. Ağus. 25, 2010 4:30 pm
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman PAOK maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında merak edilen soruları cevaplandırdı.
enerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman yarın oynanacak kritik PAOK maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Caner Erkin ile beraber gazetecilerin karşısına çıkan Kocaman Alex'i yedek bırakmasından, transfere, oyun yapısından taraftara kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Aykut Kocaman'ın basın toplantısından NTVSPOR.NET'in derlediği açıklamalar şöyle:
"GEREKEN SKORU YAKALAYACAĞIZ" Genel bakış yapmak gerekirse ilk maçta aldığımız skor iyi bir skordu. Tek farklı skorların en uygun olanı... İlk maçta da görüldüğü gibi sert, oynatmamayı hedefleyen, disiplinli bir takım PAOK. Zemin harika. Zemin bizim için büyük bir avantaj olacak. Kendi sahamızda seyircili oynayacağız. Fenerbahçe'nin her zaman en büyük gücü taraftarıdır. Gereken skoru yakalayacağız. Takımımız daha fazla ve beraber bir şekilde mücadele eden bir hale dönüşüyor.
"TEK TEREDDÜT VOLKAN'DA" Volkan, Semih ve Bilica için konuşabiliriz. Dia henüz ilk idmanına çıktı. Volkan için maç saatini bekleyebiliriz. Bilica için problem olmayabilir. Semih'in durumu ise yüzde 50-50. Tek tereddütümüz Volkan'da.
"TRABZON MAÇINDAN FARKLI BİR KADROYLA SAHAYA ÇIKACAĞIM" Trabzonspor maçından biraz daha farklı bir kadroyla çıkacağım. 24 saat uzun bir süre. Her türlü değişkenlik olabilir. Oynama sürekliliğine göre bir kadro sahaya sürülecek.
Baskıdan, gerginlikten zaman zaman şikayet ederiz ama bunlar hayatımızın parçası. Dozunda olduğu zaman performansımızı artırabilir.
ALEX İLE ARALARINDA SORUN VAR MI? Young Boys maçında savunmayı güçlendirmek için Alex'i kenara çektim. Trabzonspor maçının kadrosunu yaparken PAOK'u düşünerek onu yedek kulübesinde tuttum. Benim genel tarzım bu şekilde. Herkesin topa ayak koymasını istiyorum. Bu Alex olabilir, Emre olabilir. İsimden ziyade takıma verdiği katkı önemli. Takım savunması bulunması gereken yerlere gitmeyi alışkanlık edinmektir. Futbolcularla polemik yaratmak tarzım değil. Her futbolcuya bakışım aynıdır. Messi ile ilgili saptamam doğrudur. Topu kaybettiği anda savunmaya başlar. Dünya Futbolu'nun temelinde bu yatar. Herkes aynı şeyi yapamaz, önemli olan gayret göstermektir. Zaman zaman hata yapacağım. PAOK maçının üstesinden geleceğiz. Transfer PAOK maçına göre şekillenmemeli. Esas olan ihtiyaca göre transfer yapmaktır. Teknik direktör bir karar verir. Bunun sorumluluğunu da alır. Bazıları oturur, bazıları oynar. Ama oturan da oynayan da Fenerbahçelidir.
"SAVUNMAYA YÖNELİK BİR TRANSFER OLABİLİR" Savunmaya yönelik bir transfer olabilir. Konsantrasyonun düşük olduğu dönem maçın başındaki dönemdir. Trabzonspor maçının ilk dakikalarında bunu yaşadık. 2 dakikada 2 gol yedik. 20. dakikadan sonra maça konsantre olduk. Bizim için yıkıcı olan 2-0'dan sonra 3-1'e gelmesiydi maçın.
"TARAFTAR PROFİLİ ÇOK ÖNEMLİ" Mustafa Denizli dönemindeydi sanırım. Onun döneminden gelen bir taraftar kültürü oldu Fenerbahçe'nin. Seyirci profili değişti. Hep destek tam destek sloganı ön plana çıktı. Zaman zaman dalgalanmalar oluyor gibi görünüyor. Tribünden gelen olumlu enerji bir futbolcu daha artırır.
CANER: MÜCADELE ETMEDEN KAZANAMAYIZ Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında PAOK'u yenerek, gruplara kalacaklarını söyledi.
Basın toplantısında teknik direktör Aykut Kocaman'dan önce konuşan Caner, ilk maçı 1-0 kaybettiklerini hatırlatarak, "Taraftarımızın desteğiyle burada çok iyi bir skorla ve iyi futbolla kazanıp, turu geçeceğimize inanıyorum" dedi.
Karşılaşmada çok hırslı olmaları gerektiğini kaydeden Fenerbahçeli futbolcu, "Çok iyi mücadele etmemiz lazım. Mücadele etmeden maçı kazanamayız, bunu gördük. Çok fazla pozisyonla çok iyi mücadele ederek maçı kazanacağız" diye konuştu.